Haarscherpe Facebook video

In 2014 voorspelde Mark Zuckerberg al dat binnen nu en 5 jaar het merendeel van Facebook uit video bestaat. Nu 6 jaar later, kunnen we zien dat deze voorspelling werkelijkheid is geworden.

De cijfers liegen er niet om. Zo zijn er dagelijks meer dan 8 biljoen video weergaves en posten we in vergelijking met een jaar geleden tot 75% meer video’s op Facebook. Dat is natuurlijk gigantisch. Wanneer je dan ook nog eens ziet dat het aantal actieve mobiele gebruikers (1,15 biljoen, dit is een stijging van 32% t.o.v. 2015) als een malle blijft groeien, dan is 1+1  =3 en een ultieme kans voor meer zichtbaarheid.

Video zorgt voor een groter bereik op Facebook

Het is als je het mij vraagt één van de beste manieren om op een organische manier (lees onbetaald), voor een groter bereik te zorgen op Facebook. Het organische bereik van een video ligt maar liefst 135% hoger dan bij een afbeelding. Video’s zijn dus hot & booming en daar kun je als ondernemer mooi van mee profiteren.

Kwaliteit is hierbij een belangrijk aandachtspunt en dan heb ik het niet alleen over de inhoud. Ook de kwaliteit van de video, het liefst in HD. Maar hoe krijg je dat nu voor elkaar?

Hoe zorg je ervoor dat je Facebook video in HD kwaliteit wordt weergegeven?

Want wellicht is het jou ook wel eens overkomen, dat wanneer je die mooie HD video vanaf je telefoon upload naar je Facebook pagina, de kwaliteit aanzienlijk verslechterd. Super frustrerend.

Daarom deel ik graag mijn tips met je zodat je voortaan heerlijk je video in HD kwaliteit via je telefoon kunt uploaden en je als een malle kunt gaan scoren met je video.

Stappenplan voor mobiel om je video in HD kwaliteit weer te geven

Benieuwd naar de oplossing? Die is kinderlijk eenvoudig en leg ik je graag uit. Je kunt hiervoor onderstaande stappen volgen.

  1. Ga op je telefoon naar de app van Facebook (niet de app voor pagina beheer)
  2. Klik rechts bovenin de app op het menu
  3. In het vervolgscherm scroll je helemaal naar beneden tot je bij ‘Instellingen en privacy’ komt. Klik op ‘Instellingen’.
  4. Scroll naar beneden tot je bij ‘Media en contacten’ komt. Klik hierop.
  5. Zet het schuifje op ‘blauw’ bij HD uploaden. Deze zelfde instelling kun je overigens doen voor foto’s.
  6. Je bent klaar om vanaf nu je video’s in HD te uploaden

Stappenplan voor desktop om je video in HD kwaliteit weer te geven

Volg onderstaande stappen wanneer jij je video’s via je desktop/laptop upload op Facebook.

1. Ga naar Facebook. Klik helemaal rechts bovenin op het dropdown menu (driehoekje)

2. Klik op instellingen

3. In het menu wat aan de linkerkant verschijnt klik je op ‘Video’s’

4. Kies bij ‘Standaardvideokwaliteit’ voor HD (indien beschikbaar)

Dit zijn de benodigde stappen om het voor elkaar te krijgen. Hulp nodig bij het maken je filmpje? Ik heb je daar bij. Neem contact op voor meer info.

Bericht liken?

Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Share on Twitter
Share on linkedin
Share on Linkdin
Share on pinterest
Share on Pinterest