Visitekaartjes 2.0

Een visitekaartje uitwisselen is een van de rituelen bij een zakelijke afspraak. Sinds een paar jaar gebeurt het dan dat je na zo’n afspraak op LinkedIn vervolgens een connectie gaat maken. Maar dat kan nu ook makkelijker!

In de mobiele app van LinkedIn zie je rechts onder het icoon van een persoon met een plus er bij! Klik je daar op krijg je drie opties. De eerste van de opties is om contacten toe te voegen. Kies je deze optie krijg je de mensen in beeld waarvan LinkedIn denkt dat je ze wellicht zou kennen. In het volgende scherm krijg je mogelijkheid om uit je contacten te kiezen wie je wilt toevoegen. Tot zover niets nieuws.

Kies je de optie QR-code scannen dan opent zich de camera-app. Je krijgt ook de optie om je QR-code te tonen in beeld. Je kunt de QR-code scannen die een nieuwe contactpersoon in zijn LinkedIn-app kan laten zien. En je bent in no-time verbonden.

Laatste optie geeft je weer wie er in de buurt is en zijn LinkedIn-app geopend heeft. Niet erg praktisch omdat niet iedereen dat uiteraard voortdurend heeft.

In ieder geval weer een stapje in papierloos werken….

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on facebook
Deel op Facebook
Share on twitter
Deel op Twitter
Share on linkedin
Deel op Linkdin
Share on pinterest
Deel op Pinterest