Tips om je LinkedIn profiel te verbeteren

In deze tijd van thuiswerken is er misschien wat tijd over om je LinkedIn-profiel nog wat te verbeteren. Hieronder vind je een paar dingen om eens na te lopen.

Contactgegevens

Vul zoveel mogelijk van je contactgegevens in. Wees terughouden met je huisadres, maar e-mail en telefoonnummer maken het makkelijk voor mensen om met je in contact te komen.

Zoekmachinevriendelijk

Maak je zoekmachinevriendelijk door keywords als “projectmanager bouw”, “coach”, etc. toe te voegen aan je samenvatting en eventueel aan je kopregel.

Werkervaring

Zorg ervoor dat naast je werkervaring ook je traineeships, stages en nevenfuncties toevoegt. Maak ook altijd een korte omschrijving van de werkzaamheden toe. Voeg ook data toe zodat LinkedIn ze chronologisch laat zien.

Vaardigheden

Vraag mensen uit je netwerk je vaardigheden te “endorsen”.

Aanbevelingen

Vraag aan tien connecties waarde je hebt samengewerkt of ze je kunnen aanbevelen. Dit kun je eventueel doen met de optie “Om een aanbeveling vragen” van LinkedIn. Deze vind je door rechts van de profielfoto van je connectie op de drie puntjes te klikken.

Diploma’s en certificaten

Voeg relevante diploma’s en certificaten toe (een zwemdiploma is alleen relevant voor een zwemleraar). Dit maakt het voor de bezoeker mogelijk om in een oogopslag een overzicht van de door jou opgedane kennis te hebben.

Cursussen

Benoem de verschillende cursussen die je hebt gevolgd. Beperk dit tot de cursussen die relevant zijn voor je beroep!

Projecten

Heb je meewerkt aan interessante projecten noem deze dan. Beschrijf jouw werkzaamheden voor het project. Hier door wordt duidelijk waar jouw krachten liggen.

Gepubliceerd werk

Heb je een artikel of zelfs een boek geschreven? Plaats dit dan als een publicatie op LinkedIn. Het helpt om je neer te zetten als een expert.

Connecties

Nodig relevante mensen uit om met je te linken. Als je je e-mail koppelt aan LinkedIN helpt dat om in je mail naar mogelijke connecties te zoeken.

Voordat je grote aanpassingen aan je profiel gaat doen is het handig om in de instellingen “Profielwijzigingen delen” uit te zetten. Hiermee voorkom je dat iedereen een melding van iedere wijziging die je doet krijgt!

Succes

Vind je dit artikel leuk?

Share on facebook
Deel op Facebook
Share on twitter
Deel op Twitter
Share on linkedin
Deel op Linkdin
Share on pinterest
Deel op Pinterest